Wist jij dat je sommige groenten weer opnieuw kan laten groeien in een bakje water. Nou wees gerust dat wist ik eerst ook niet. Maar het kan! Van deze groenten kun je weer nieuwe laten groeien. Sowieso is het altijd leuk om zelf dingen te laten groeien, maar dit scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Bosui

Als je een bosui of een lenteuitje hebt gebruikt hou je altijd een klein stukje over. Dit stukje kun je gewoon in een glas zetten met een beetje water en hij gaat vanzelf weer groeien. Je hebt het kontje nodig van de bosui en die zet je in een glas met water. Ververs het water als het kan elke dag even.

Prei

Je kan ook een prei opnieuw laten groeien in het water. Hou ongeveer drie centimeter over en stop het in een glas water. Ververs het water wel regelmatig. Als de prei weer sterke wortels heeft kun je de prei weer in de grond plaatsen.

Kropsla

Bij een kropsla moet je de onderkant eraf halen die de slablaadjes bij elkaar houden. Deze doe je in een bakje water en je ververst het water om de twee dagen. Je kan de kropsla daarna ook weer in de grond plaatsen.

Je kunt het ook doen met champignons en wortels het principe is het dan hetzelfde. Eerst in een bakje met water en dan als de wortels sterk genoeg zijn dan zetten in een laagje potgrond. Heb jij zelf nog planten die je zelf laat hergroeien en je ons kunt aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *